dimecres, 24 d’octubre de 2012

MIQUEL GIL I FELIU VENTURA A LLÍRIA

DISSABTE, 27 d'octubre
LLÍRIA. Teatre de la Unió Musical.
22:30h. CONCERT CANTAUTORS VALENCIANS. MIQUEL GIL I FELIU VENTURA.
El segon concert del pack ens presenta dues de les grans estrelles de l'escena musical valenciana: Miquel Gil, amb formació de quintet, i Feliu Ventura, amb formació de trio, a més de les col·laboracions entre ells.
Dos imprescindibles. No us ho podeu perdre.

Una mica de curriculum:
Feliu Ventura cantautor de Xàtiva (la Costera) que avui en dia representa una de les figures més sòlides de la cançó d'autor en valencià. Amb l'àlbum "Barricades de paper" (Propaganda pel fet!, 2003) irromp amb força en l'escena musical i li val per fer una gira amb Lluís Llach que acabarà materialitzant-se en el cedé en directe "Que no s'apague la llum" (Propaganda pel fet!, 2005). L'any posterior publica el treball "Alfabets de futur" (Propaganda pel fet!, 2006). En aquesta època acumula tot una sèrie de reconeixements. Després vindrà una llarga temporada sense noves cançons de Feliu, fins que, a finals del 2011, publica "Música i lletra" (Propaganda pel fet!), treball que és guardonat amb el Premi Ovidi Montllor al millor àlbum de cançó d'autor 2012 i Premi Ovidi Montllor a la millor lletra per la cançó "Història d'un sofà".
Miquel Gil "cantaor" de Catarroja (l'Horta Sud), fundador junt a Vicent Torrent i Manolo Miralles del mític grup de folk valencià Al Tall. L'any 1986 amb el treball Xarq-al-andalus s'acomiada d'Al Tall i decideix encetar nous camins d'investigació i transgressió. Aquests nous camins es materialitzen l'any 2001 en l'àlbum "Orgànic" (Sonifolk) que rellança la carrera musical del "cantaor" catarrogí i que assoleix una gran quantitat de premis i de reconeixements. Des d'aleshores ençà, moltes col·laboracions, continus premis i reconeixements i nous cedés Katà (Galileo Music Communication, 2004), Eixos (Temps Record, 2006), Miquel Gil & Manel Camp Trio amb David Pastor (Temps record, 2010) i Per Marcianes (Temps Record, 2011).

Per escoltar-los en directe:

FELIU VENTURAMIQUEL GIL:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada