dimarts, 6 de novembre de 2012

CONCERT DEL QUARTET DIART - CONSOLAT DE MAR

Diumenge, 11 de novembre.
BENAGUASIL. Auditori de la Unió Musical de Benaguasil
19H. Concert del QUARTET DIART- CONSOLAT DE MAR
Georgi Dimcevsky    Primer violí
Stefan Eperjesi        Segon violí
Aine Suzuki              Viola
Dimitri Tsirin           Violoncel

PROGRAMA
Ludvig van BEETHOVEN        Quartet Es-dur, opus 74
                                         Quartet F-moll, opus 95

DIMITRI TSIRIN, violoncel
    Nascut a Moscou en 1968, va estudiar violoncel amb Vera Birina en l'institut Gnessia i amb Natalia Shajovskaia en el Conservatori de Moscou. Va prosseguir la seua formació en lla Hochschule de Stuttgart amb Natalia Gutman. En 1985 va obtindre el diploma en el Concurs de violoncel de Rússia. Ha guanyat premis en diversos certàmens, com el Rostropóvitch (premi Pierre Fournier), concurs de Scheveningen (Països Baixos), el Leonard Rose de Washington o l'Internacional de Música de Cambra en Caltanissetta (Itàlia).
    De 1996 a 1998 va ser violoncel solista de l'Orquestra de Cambra Kremlin. Com a solista i intèrpret de música de cambra, ha oferit concerts a Europa, Estats Units i Israel. Ha interpretat concerts per a violoncel amb la Simfònica de Baltimore, Orquestra de La Ràdio de Berlín, North Dutch i la Filharmònica de Moscou. Recomanat per Mstislav Rostropóvitch i Natalia Gutman, va rebre el violoncel Guadagnini de la col·lecció estatal russa. En la temporada 2007-2008 va ser solista d'Esbjerg Ensemble. Actualment és violoncel solista de l’Orquestra del Palau de les Arts de València.

AINE SUZUKI, viola
    Aine Suzuki va nàixer a Tòquio, el Japó. Va acabar els estudis de violí amb H. Fujiwara a l'Escola Toho a Tòquio el 2003 i va continuar a l'Acadèmia de Música Franz Liszt de Budapest. Amb Leila Rasony va completar el Master en Interpretació del Violí amb distinció al Royal College of Music de Londres amb A. Levin i J. Barritt. Després dels estudis a Londres, es va traslladar a Madrid i va estudiar la viola amb Diemut Poppen, Moenkemeyer Nils, Gotlibovich Yuval i Jonathan Brown a l'Escola de Música Reina Sofia i el trio de piano amb Ralf Gothoni i Nebolsin Vell a l'Institut Internacional de Música de Cambra.
    Aine Suzuki ha participat en els principals festivals de música internacionals i cursos magistrals. Des del 2012 ocupa la plaça com a viola principal de l'Orquestra del Palau de les Arts.

 GJORGI DIMCEVSKI, violí
    Gjorgi Dimcevski, nascut a Macedònia, va començar a tocar el violí als quatre anys amb el seu avi. Va estudiar al Conservatori Nacional de Música a Toulouse, amb el professor Blagoja Dimcevski i a Colònia, a l’Escola Superior de Música, amb Viktor Tretiakov. En aquest període va fer molts concerts a França i Alemanya i va obtindre premis en concursos internacionals de violí -Primer premi a Belgrad, Sèrbia, el tercer premi a Perpinyà, França.
   El 2005 va ser nomenat solista de la Klassische Philharmonie de Bonn. Des de 2008 és concertino de l'Orquestra del Palau de les Arts, sota la direcció dels mestres Lorin Maazel i Zubin Mehta. En 2011 va ser convidat com a concertino a l'Orquestra Filharmònica d'Israel.

STEFAN EPERJESI, violí
Stefan Eperjesi va nàixer a Toplou, Eslovàquia. Va estudiar violí al Conservatori Estatal de Kosice i a la Universitat de Música de Lucerna, amb els professors Karsco i S. Hamann. Ha guanyat diversos concursos nacionals i internacionals. Ha realitzat molts concerts com a solista amb la Filharmònica de l'Estat d'Eslovàquia, interpretant els concerts per a violí de J. Haydn, W. A. Mozart, M. Bruch, J. Sibelius i altres.
        Ha oferit molts recitals a Eslovàquia, Ucraïna, República Txeca, Polònia i Suïssa, i ha actuat com a músic de cambra i orquestra als EUA, Amèrica del Sud, Japó, la Xina, i Corea del Sud. Ha fet gravacions per a les ràdios eslovaca, polonesa i portuguesa i per a la televisió suïssa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada