dimecres, 23 de gener del 2013

CONCERT-PRESENTACIÓ DEL CD PLANY, de Sergio Santes, guitarra


Dissabte, 26 de febrer.
BENAGUASIL. CONSOLAT DE MAR.
18:30H. CONCERT-PRESENTACIÓ DEL CD “PLANY” de Sergio Santes. Amb la col·laboració de Vicent Gelós (Grup Illana, Agora Música)
Després del disc Les fleurs du mal junt amb el flautista VICENT GELÓS i la seua col·laboració en Obrigado amb el GRUP ILLANA, el guitarrista valencià Sergio Santes publica Plany, el primer disc com a solista.
En este intimista treball, editat pel segell Agora-Música, inclou obres d'autors catalans i valencians com Pujol, Llobet, Asencio, Montsalvatge i Balada, totes de notable inspiració popular.
Destaca la inclusió dels “Tres fados ilusorios”, una de les últimes obres compostes per Xavier Montsalvatge,  així com les “Tres divagaciones sobre temas castellanos”, de Leonardo Balada, en la que suposa la seua primera gravació mundial.

SERGIO SANTES, guitarra
Va estudiar a València amb Enrique Perona, Mª Ángeles Abad i Antonio Galindo i va finalitzar els estudis superiors amb José Tomás a Alacant. Va obtindre el títol de postgrau a Barcelona, on va estudiar amb Alex Garrobé i Arnaldur Arnarson. Ha rebut classes magistrals dels guitarristes David Russell, Manuel Perla, Leo Brouwer, Roberto Aussel, Ricardo Gallén i Carles Trepat.
Ha actuat en  festivals com  la Trobada Internacional de Guitarra “Ciutat de Torrent”, el “Festival Jove de Música Clàssica de Segòvia”, el “Festival de Mollet de Peralada (Girona)”  i junt amb el flautista Vicent Gelós en la 40a convenció de l'NFA (Las Vegas, EUA) i el VII Festival Internacional de Música Contemporània de Lima (Perú).
Ha gravat diversos CD: Homenaje a Francisco Tárrega, Les fleurs du mal (junt amb Vicent Gelós), Obrigado (col·laborant amb el Grup Illana)  i Plany (2012).
Des de l'any 2002 és professor del Conservatori Professional de Música de València.

VICENT  GELÓS TEN, flauta
 Inicia els estudis en el Conservatori Superior de Música de València,  on obté la titulació superior. Va finalitzar els graus mitjà i superior estudiant amb Jaime Martín i posteriorment es trasllada a Amsterdam per a estudiar amb Harrie Starreveld (C.N.S.M  Sweelinck d'Amsterdam).
Perfecciona els estudis amb els  professors R. Dick, J. C. Gerard, Maxence Larrieu, Vicenç Prats, W. Hazelzet  i M. Cox.
Membre fundador del GRUP ILLANA des dels inicis en 1997, destaquem alguns concerts en el Festival Internacional de Segòvia, Sala Conde-duque de Madrid, Palau de la Música de València, Festivals de Música Contemporània de València (ENSEMS) i Tres Cantos (Madrid), així com concerts a Ciudad Real, Barcelona, Conca…
En el pla camerístic, ha treballat amb els compositors F.Llácer Pla, E. Sanz-Burguete, C. Cano, M. Carro,  Salvador Brotons, C. Cruz de Castro, J. Minguillón, R. Mosquera, V. Ronser i Emilio Calandín.
Quatre treballs amb el grup ILLANA: Música alemana para sexteto (2001), Homenaje a Francisco Llácer Pla (2003), Contrastes (2008) i Obrigado (2011).
Amb el guitarrista Sergio Santes, inclou un altre treball amb el títol Les fleurs du mal (2009) amb presentació i estrena en el VII Festival de Música Clàssica Contemporània de Lima.
Concerts de cambra i solista en la Sala de concerts del Museu Sant Pius V, Cercle de Belles Arts, Societat Filharmònica de Ystrad Mynach (Regne Unit), Festival de Música Clàssica Contemporània de Lima (Perú), NFA Las Vegas (EE.UU)...
Ha treballat amb l'Orquestra Clàssica de València, Orquestra “Ciutat de València”, Orquestra “Cervera Lloret”, Orquestra Filharmònica de Requena  i amb l'Orquestra i Cor de la BACHAKEDEMIE de Stuttgart, sota la direcció de Helmuth Rilling.
Els seus concerts i gravacions són retransmesos de forma regular en Ràdio Nacional d'Espanya (Ràdio Clàssica).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada