dijous, 6 de juny del 2013

A DEBAT LA FIGURA DE FRANCESC PUIG ESPERT. PROFESSOR, POLÍTIC I ESCRIPTOR

DIVENDRES 7 de juny
L’ELIANA. Centre Sociocultural.
19:30h. Conferencia i col.loqui. Divendres amb Cultura.
FRANCESC PUIG ESPERT: 
PROFESSOR, POLÍTIC, ESCRIPTOR
Francesc Puig Espert (València 1892 - Asnieres-sur-Seine 1967) fou un professor, políglota, polític i escriptor valencià que va exercir la docència a l'Institut Lluis Vives de València, d'on fou secretari, i director a l'Institut de Segon Ensenyament d'Elx. D'adscripció republicana, va ocupar diversos càrrecs importants durant la segona república, com ara governador civil de Sòria, Palència i Burgos, i hagué d'exiliar-se a França al final de la guerra d'Espanya.
Com a escriptor va conrear la poesia, fou Mestre en Gai Saber (títol dels poetes amb un mínim de tres primers premis) amb quatre flors naturals dels Jocs Florals de Lo Rat Penat. També escrigué teatre, amb dues obres en
valencià estrenades a València i altres en francès; i la narrativa amb alguns textos curts i una novel_la. Malgrat la trajectòria política, la presència en nombroses iniciatives culturals i socials i la seua producció literària, la figura de Puig Espert no ha arribat als nostres dies amb la nitidesa que el seu nivell mereix. En aquest acte divulgatiu intentàrem donar a conèixer la seua personalitat.
Participen:
Vicente Viguer Espert, nebot y veí de l'Eliana.
Vicent Climent i Ferrando, biògraf.

Entrada lliure

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada