dijous, 9 de gener del 2014

JORNADA D'ESTUDI DE LA CALDERONA A OLOCAU

DISSABTE 25 de gener de 2014
OLOCAU. Casa de la Senyoria.
JORNADA D’ ESTUDI SOBRE LA SERRA CALDERONA
LA GESTIÓ DELS PARCS I EL PAPER DE LES ENTITATS CIUTADANES
Organitzen:
Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Turia i Centre Excursionista de València ( Institut Valencià d’Excursionisme i Natura)
Col·labora: Ajuntament d’Olocau

JUSTIFICACIÓ:
Han passat  més de 24 anys que entitats com L’ IDECO de Camp de Túria i el CEV entre altres, van crear per la Coordinadora la Protecció i Promoció de la Serra Calderona. Una Plataforma Ciutadana que reclamava la protecció de la Calderona, però al mateix temps la Promoció  Sostenible amb el seus habitants. El temps  ha passat, i les entitats que formaren part aquella Coordinadora i que varem participar  als òrgans de Participació del parc, veuen amb gran  preocupació com des de la administració competent ambiental als parcs es redueixen dràsticament els recursos, es paralitzen projectes aprovats en els instruments de gestió  amb el risc que suposa  per la Conservació del ecosistema i del Desenvolupament de  Poblacions rurals que necessiten d’iniciatives Sostenibles .
Aquesta Jornada és  una crida d’atenció a la Generalitat Valenciana i altres administracions competents, on la societat civil organitzada que ha estat  sempre Col·laborant en la serra, assisteix a un desmantellament  dels projectes, reducció de les Inversions i falta d'Iniciativa real del parc al Territori.

OBJECTIUS DE LES JORNADES .
- Ser un punt de trobada i de diàleg entre les diferents iniciatives ciutadanes que estan a la serra Calderona i que desenvolupen accions de conservació, ús sostenible i promoció del patrimoni cultural i natural .
- Analitzar la situació actual de la gestió del parc natural de la Calderona que pateix des de fa anys una important reducció de mitjans humans i materials per part de la Conselleria de Medi Ambient , i com això repercuteix en el territori i els seus habitants
- Conèixer la situació actual d'altres parcs naturals de la Comunitat Valenciana i de Catalunya , on s'han produït canvis en la gestió dels territoris protegits
- Donar suport a iniciatives socials i empresarials vinculades al turisme sostenible , al desenvolupament rural i la posada en valor dels productes naturals autòctons de la serra on s'incentive realment el petit empresari local .

- Establir un espai de comunicació entre les diferents associacions de la serra i l’àrea metropolitana ( culturals , ambientals , esportives , juvenils , veïnals , empresarials .... ) que tenen relació amb la serra Calderona , per promoure de comú acord accions conjuntes per defensar el territori , dignificar la qualitat de vida dels seus habitants i donar suport a iniciatives en col·laboració amb els municipis i el teixit empresarial i associatiu de la serra.
INSCRIPCIONS: Informació en el cartell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada