dilluns, 26 de gener del 2015

5 SEGLES DE MÚSICA ENS PRESENTA MÚSICA ROMÀNTICA PER A VIOLÍ I PIANO

DISSABTE, 31 de Gener
L'ELIANA. Casa de la Música.
20:00h. CONCERT: 5 Segles de Música: 'Música romàntica per a violí i piano a Espanya i França'
Entrada lliure.



Intèrprets: Miguel Simarro (violí) i Robert Schröter (piano) 
Música de: Antonio Jiménez Manjón (1866-1919), Jesús de Monasterio (1836-1903), Erik Satie, (1866-1925), Gabriel Fauré (1845-1924).
El PROGRAMA d'aquesta nit, a càrrec dels músics muniqueses Miguel Simarro i Robert Schröter, contraposa l'obra de qui fou un magnífic guitarrista, mestre de guitarristes, i notable compositor Antonio Jiménez Manjón (1866-1919) amb la de Jesús de Monestir, un violinista, director i compositor que va marcar amb el seu treball la vida musical madrilenya i espanyola durant la segona meitat del segle XIX, i la de dos compositors la música dels quals de ben segur, Antonio Jiménez Manjón, va conèixer durant el seu estadia a París: Gabriel Fauré (1845-1924) i Erik Satie (1866-1925).
Miguel Simarro es docent a l'Escola Estatal de Lutieria de Mittenwald, Alemanya, i a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Ha estat membre de diverses agrupacions orquestrals i cambrístiques, com ara l'Orquestra Barroca de Stuttgart i la Freitagsakademie de Berna. El 1995 va fundar el Cuarteto Cambini, amb el qual ha enregistrat nombrosos discos dedicats a l'obra de compositors espanyols del segle XVIII que han rebut elogis a la premsa especialitzada.
Robert Schröter ha estat premiat i ha rebut mencions d'honor en concursos internacionals com el de Bruges o el Concurs Bach de Leipzig, del qual ha esdevingut acompanyant permanent. Ha realitzat enregistraments per a segells i emissores de ràdio com Sony, BMG, BR (Ràdio Estatal Bavaresa), Oehms i Raccanto, i manté una intensa activitat concertística a molts països. Destaquen les seues aparicions al Dubai Community Theatre o al Festival Bach de Leipzig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada