dimecres, 6 de març del 2013

CONCERT DEL QUARTET CONSOLAT DE MAR


DIUMENGE, 10  de març.
BENAGUASIL. Consolat de Mar.
19h. CONCERT: QUARTET CONSOLAT DE MAR.

Natàlia TSIRINA, flauta
Marija NEMANYTE, violí
Dimitri TSIRIN, violoncel
Timothy LISIMORE, piano

PROGRAMA
Trio per a flauta, violoncel i piano, en Sol menor, op. 63 ........       C. M. VON WEBER
Pezzo Capriccioso                   ..........                                           P. I. TCHAIKOVSKY
Imitació d'Albéniz                       ...........                                                R. SCHEDRIN
Primer moviment de la suit per a violoncel          .....                                 G. CASADO
Segon moviment de la sonata per a violoncel en Re menor  .......   . D. SHOSTAKOVICH
Intermezzo                               ....                                                    Enric GRANADOS
Suite espanyola per a violoncel i piano               .........                    Manuel DE FALLA



                                 NATÀLIA TSIRINA (FLAUTA)
Natàlia Tsirina va estudiar a Samara (Rússia). El 1985 es va graduar amb excel·lència. A partir dels 18 anys, va fer carrera professional a Moscou, on va tocar diversos concerts i va ser premiada en el concurs nacional de flautistes de Rússia. El seu repertori de concertino inclou compositors de totes les èpoques i gèneres. Ha actuat com a solista en sales d’Àustria, Dinamarca, Israel i Rússia. Natàlia combina la seua àmplia agenda de concerts amb la professió de mestra de flauta. Als seus alumnes els han concedit els millors premis en concursos regionals.                        

                 DIMITRI TSIRIN (VIOLONCEL)
 Nascut a Moscou el 1968, va estudiar violoncel amb Vera Birina a l’Institut Gnessin i amb Natàlia Shajovskaia al Conservatori de Moscou. Va proseguir la seua formació a la Hoschschule de Stuttgart amb Natàlia Gutman. El 1985 va obtindre el diploma en el Concurs de Violoncel de Rússia. Ha guanyat premis en diversos certàmens com el Rostropòvitx (premi Pierre Fournier), concurs de Scheveningen (Països Baixos), el Leonard Rose de Washington o l’Internacional de Música de Cambra a Caltanissetta (Itàlia). De 1996 a 1998 va ser violoncel solista i intèrpret de música de cambra, ha oferit concerts a Europa, els Estats Units i Israel. Ha tocat concerts per a violoncel amb la Simfònica de Baltimore, l’Orquestra de la Ràdio de Berlín, la North Dutch i la Filharmònica de Moscou. Recomanat per Mstislav Rostropòvitx i Natàlia Gutman, va rebre el violoncel Guadagnini de la col·lecció estatal russa. En la temporada 2007-2008 va ser solista de l’Esbjerg Ensemble. Actualment és solista de l’Orquestra del Palau de les Arts de València.

                                      TIMOTHY LISSIMORE (PIANO)
Estudià piano i composició al Royal College of Music de Londres, al Conservatori de París i al King’s College de Cambridge. Ha guanyat uns quants premis i beques durant estos anys, incloent el Concurs internacional de Piano “Brant” de Birmingham. La seua carrera, com a solista i com a músic de cambra, l’ha dut a tocar a Rússia, Polònia, Txèquia, Sud-amèrica, França, Espanya, Alemanya, Suècia i el Regne Unit. La seua música l’han retransmesa en la BBC i en emissores de ràdio franceses i espanyoles. Ha gravat i interpretat amb grups de música contemporània com Lontano i Gemini. Entre les seues gravacions hi ha CDs amb música de cambra de Robert Gerhard i trios de compositors anglesos enregistrats amb el grup Cantamen. El 2007 va fer una gravació de música francesa amb la flautista Clara Novakova. La seua primera òpera, The Triumph of live, es va estrenar a Londres el 2002. Ha treballat uns anys al Trinity College de Londres i des del 2003 forma part del personal docent de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada