dimarts, 5 de març del 2013

LA UNIÓ EXPOSA LA HISTÒRIA DEL SEU CINE


ELS PRÒXIMS CAPS DE SETMANA.
LLÍRIA. Teatre Cinema de la Unió. Vestíbul.
EN HORARI DE PROJECCIÓ. EXPOSICIÓ: HISTÒRIA DEL CINEMA DE LA UNIÓ.  

S'exposen cartells de pel·lícules antigues, prospectes de mà il·lustrats amb les pel·lícules que es projectaren des de l'any 1942 fins a la dècada dels setante del segle passat. També es mostra un gran projector de cine de la marca Ossa de l'any 1950.

L'exposició es podrà visitar tots els caps de setmana durant l'horari d'exhibició de les pel·lícules.

El Cine de la Unió Musical està considerada com la sala en actiu més antiga dels cines valencians ja que començà la seua activitat l’any 1926 amb la projecció de pel·lícules mudes. La Unió Musical fou també pionera en la difusió del cine sonor i es convertí en una de les primeres sales valencianes que en juny de 1930 incorporà este nou invent a la seua sala.

El Cine de la Unió començà a viure una època d'esplendor poc després de la postguerra, en un temps on hi havia una gran necessitat de refer els espais de sociabilitat. Així, els cines de les societats musicals de Llíria es convertiren en els centres principals per a l’oci i l’evasió, no solament dels veïns de Llíria, sinó també de la comarca Camp de Túria.

Com històricament ha ocorregut en el Cine de la Unió, els socis són els qui sempre han gestionat esta activitat, els beneficis de la qual han servit per a finançar l’activitat educativa i musical de la societat.

En novembre de 2001 s’hagué de tancar la sala per la competència que suposava l’apertura de cines als grans centres comercials. Però després d’un període d'inactivitat de 10 anys, el 24 de desembre de 2011, la Unió Musical recuperà la programació estable de cine a la seua emblemàtica sala i amb pel·lícules d'estrena tots els caps de setmana.

Amb esta exposició, la Unió Musical vol recuperar la història d’este emblemàtic cine. Els més majors tindran l’oportunitat de recordar les grans pel·lícules clàssiques de tots els temps i les noves generacions l’oportunitat de conèixer la importància d’un dels cines veterans valencians encara en actiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada