dilluns, 28 d’abril del 2014

L'ATENEU DE BÉTERA FA SENDA PEL BENICADELL

DIUMENGE, 4 de Maig 2014
BÉTERA. Ateneu Cívic i Cultural.

8:00h. SENDERISME. Excursió al cim del Benicadell.
El Benicadell és una fita emblemàtica de les muntanyes valencianes, amb una esplèndides panoràmiques. És la primera ascensió que programada en tres anys per l’Ateneu, així que per tal que funcione cal inscriure’s.
Les inscripcions, a ateneubetera@gmail.com. Places limitades.
Itinerari i programa aproximat:
EL BENICADELL PER BENIATJARFita de les valls d’Albaida i del Comtat, el Benicadell és un gegant de pedra mític en el mon del senderisme amb 1.104 metres d’altura.

08.00.- Eixida de Bétera
09.30.- Arribada a Beniatjar (Vall d'Albaida). Inici de l'ascensió.
10.30.- Esmorzar a l'àrea recreativa de les Fontetes, a l'ombra de frondosos arbres, on podrem poar aigua a les dues fonts que hi ha.
11.30.- Pas per la Casa de Planisses. Ascensió per l'ombria del Benicadell; paratge d'interès natural amb vistes permanents a la Vall.
1
3.45.- Arribada al Cim del Benicadell, 1104m. Contemplem una meravellosa panoràmica amb vistes a l’embassament de Beniarrés, la serra Mariola, la Serrella, Aitana, el Montgó, la Safor, el Maigmó...
14.30.- Dinar a la nevera de gel del Benicadell, de planta circular, i en perfecte estat de conservació.
15.30.- Descens cap a Beniatjar, passant per la casa de Panalma, un mas de muntanya abandonat.
16.45.- Eixida de Beniatjar.
18.15.- Arribada a Bétera.
Dificultat: mitjana. Tan sols per la cresta final del Benicadell, senzilla però potser no apta per persones amb vertigen. De tota manera si algú no la vol fer arribarà igualment fins a la vora del cim, i es podrà esperar uns minuts al pou del Benicadell, que ja figurava en les anotacions de Cavanilles el segle XVIII.

Preu: 8 euros els adults i 5 els xiquets. Per als no socis, 11 i 8. El preu inclou autocar, assegurança, guia i interpretació del paisatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada