dimarts, 4 de novembre de 2014

LLUÍS EL SIFONER A CONSOLAT

DIUMENGE 9 de Novembre:
BENAGUASIL. Consolat de mar.
18h. CONCERT DE MÚSICA EN VALENCIÀ: CANÇONS AL RIU RAU. Lluís el Sifoner.
El personatge de Lluís El Sifoner va nàixer l’agost de 1975 al II Festival de la Cançó de Xàtiva, on va guanyar el Primer Premi. El seu creador, que també l’encarna habitualment, és Lluís Fornés i Pérez-Costa: investigador, escriptor, músic, actor, poeta i, sobretot, gran activista cultural.
A partir d’aquell moment, El Sifoner va fer diversos recitals pertot arreu del País Valencià; també va actuar a Milà, al Festival de la Stampa -música popular internacional- 1976; i a Prada, a la Universitat 
Catalana d’estiu; i el 1977, el mes d’abril, va actuar a París, a la Sala Vaugram, en la Semaine pour la lutte des peuples d’Espagne. El juny de 1980 participà en el Festival de Benidorm amb la cançó Llavor d’esperançaÉs la primera i única convocatòria en què el valencià –la llengua de Benidorm- ha estat present en el Festival. En aquella etapa, El Sifoner va gravar 7 discs propis i va col·laborar en diversos discs col·lectius.
Ara El Sifoner torna a la càrrega amb  Cançons al riurau, un projecte gravat en directe el 31 de maig a la Nucia, amb l’acompanyament de la banda del poble. Les cançons barregen poesia d’autors com Vicent Andrés Estellés o Maria Ibars, amb els textos més coneguts de les cançons tradicionals dedicades al riurau, la pansa i els treballs del segle XX.  En les lletres, totes emocionants, hi ha sentiments, poesia pura, descripcions excelses, picardia,amistat, bon humor, amor, ironia, erotisme, alegria…
Els arranjaments són d’un dels jóvens músics valencians més prestigiosos que tenim en estos moments, Ximo Cano. La portada del disc ha estat a càrrec d’un dels grans dibuixants de l’actualitat: Antonio Forges.
En acabar  Hi haurà temps per a l'intercanvi d'opinions i per a tastar panses i mistela.
Per descomptat, podreu adquirir el disc i l'autor us el pot signar!
Us esperem!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada