dijous, 12 de març del 2015

DIUMENGE 29 CENTPEUS ENS PORTA AL FORAT DE BÉRNIA

ANOTEU A L'AGENDA:

DIUMENGE, 29  de Març.
Ens anem de Ruta al FORAT DE BÉRNIA – PR-V 7
ORGANITZA: Centpeus del Camp de Túria.
EIXIDA  des de l'Ateneu de Benaguasil a les 7:00h en bus.

Total Kms.- 8km.
Duració Aproximada.- 3h 30m.
Ruta circular.
ITINERARI: 
La primera part de la ruta es fa per una senda en bon estat i pràcticament plana fins que arribem a una font on poder refrescar-nos.
Passada la font, la pendent es fa una mica més marcada. La ruta va passant pegada a parets immenses de pedra que ens fan sentir diminuts... Després d'un pas una mica tècnic, però no massa complicat, arribarem al Forat de Bérnia, un espectacular túnel natural que travessa la cresta. Açò desemboca en una gran bòveda amb unes vistes privilegiades d'Altea i tota la Marina Baixa.

Després del Forat, la ruta comença a descendir i a passar per zones de pedres soltes on es fa de vital importància portar unes botes adequades per a aquests terrenys.
Al cap d'uns 50 minuts arribarem al Fort de Bérnia, una xicoteta fortalesa manada construir per Felip II per controlar les possibles rebel·lions dels moriscs.

Passat el Fort de Bernia, iniciem un descens més marcat per l'altra cara de la muntanya i arribem a una zona on la senda s'eixampla. Estem finalitzant la ruta i arribant al punt d'inici.

Resumint, és una ruta fàcil però amb alguns trams més tècnics.

DINAR: 
Restaurant Refugi Bérnia.
Menú: 16 € (tot inclòs) Aperitius, Carn diversa a la brassa, paella, postres, beguda i cafè.


INSCRIPCIONS fins el 26 de març.
eugeniamf@hot

mail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada